Lær noe nytt og nyttig

Akkurat nå går jeg i ring rundt meg selv her hjemme, det kom akkurat en stor kasse i posten full av bøker 🤩

For de av dere som har fulgt med her inne en stund så vet dere sikkert at jeg ELSKER bøker, og siden jeg jobber med bøker i tillegg til å lese på fritiden så har jeg jo alltids en god unnskyldning for å bestille enda flere bøker 😁

Oppi kassen som kom på døra var det en god blanding med alt fra bøker om Spiderman (into the spider verse en av de beste nye animasjonsfilmene som finnes) til bøker om illustrasjoner og anatomi.

Noen dager synes jeg jobben min som illustratør er pyton, ikke fordi jobben i seg selv er dum, men fordi det kan være tungt å alltid ha hjemmekontor og balansere fritid og arbeid.. Da er dager som denne gull, fordi ungene her hjemme elsker også bøker, så med en kasse full av Spiderman, illustrasjoner og tegnebøker kan vi kose oss med å lese og dele gleden over gode bøker sammen.

Ett av mine beste tips for både motivasjon og mestringsfølelsen på topp i hverdagen (i sær i disse koronatider) er å lære noe nytt og nyttig 😃 For meg består det av å ta kurs og lese bøker, for deg er det kanskje helt andre ting som trening, matlaging eller skole 😄

Med et stort smil ønsker jeg deg en fin dag, vi blogges!

Miriam

En fugl i hånden er bedre enn ti på taket

Det hender at jeg må minne meg selv på nettopp det, fordi det er utrolig lett å sette i gang med nye prosjekter når ting begynner å bli tungt!

Å starte med et prosjekt er oftest en positiv opplevelse, jeg er full i pågangsmot og har omtrent 1000 ideer om hvordan det kan bli ett knallbra resultat!

For min del byr dette på en del utfordringer, for det er veldig fristende som selvstendignæringsdrivende, å starte det ene prosjektet etter det andre, men det funker dårlig i lengden! (På sett og vis var det derfor jeg også måtte legge nettbutikken på is, jeg hadde rett og slett ikke mer kapasitet).

Så møter jeg dager som i dag hvor øynene går i kryss etter å ha lest side opp og side ned i Indesign manualer (data program for bøker og trykksaker). Da er det er utrolig fristende å kaste manualen ut vinduet og finne på noe helt annet 😬

For å komme over kneiken og minne meg selv på at det går på frem (!) bare jeg konsentrerer meg om en ting om gangen tok jeg like godt pennen fatt og tegnet fuglen i hånda.

Og sånn går no dagen 😂

Håper dagen din består av artigere saker en tungvinte manualer, så blogges vi 😊

Miriam

Negativ covid test og god helg!

Nå føles det utrolig digg å være tilbake på hjemmekontoret og i blogg form!

Sist jeg var innom her var jeg ikke helt i form, det startet med seks dager feber, en voldsom hoste og negativ covid test, så fikk jeg noen dager pause før feber kom tilbake, jeg tok da en ny covid test (som også endte opp negativ). Med tidvis lav o2 meting, tung pust og piping på lungene har jeg nå gjennomgått en penicillin kur og føler meg omtrent 100 ganger bedre og klar for jobb!

Siden det er lørdag har jeg flyttet inn på hjemmekontoret, og gud hvor digg det er å bare sitte her og pusle med illustrasjonene til den siste boka helt for meg selv. Vi har for øyeblikket to små super helter hjemme i ukedagene og med mannen på jobb mandag-fredag er det gull å få litt arbeids ro i helgene.

Så nå er det bare å åpne indesign (programet jeg bruker til å brekke om bøker). Det mystiske utrykket “brekke bøker” betyr egentlig bare å sette sammen en bok, så jeg sitter ikke her og brekker bøker i to 😉

Håper du er frisk og har en fin helg! Vi snakkes 😀

Miriam