Kutt det ut

Det er ikke alltid like lett å kombinere grunder tilværelsen med underholdene blogginnlegg, det er en god del som foregår bak kulissene som rett og slett er dørgande kjedelig, som i dag når jeg holder på å kutte opp trepapp i A3, A4 og A5 størrelse. Det må til for å stive av trykkene og tegningene slik at de er klar for transport. De må også pakkes i cellofan alle som en.Alle de små detaljene og større oppgavene er så klart veldig viktig, men det kan liksom ikke helt måle seg med å male pingviner og andre mer kreative oppgaver.
Jeg håper du har en mer allsidig dag 🙂
Vi blogges!

Miriam

På Malepaletten


Da er jeg på Malepaletten, bokstavelig talt og maler deler av uka 😀 (Malepaletten er en butikk med kunst utstyr i Bergen sentrum)

Denne gangen er det en pingvin som skal foreviges i stort format, jeg fikk lagt ned en del av bakgrunnen i dag, men enda gjenstår det en god del å male og det er kult for jeg har det veldig gøy 😀

Jeg har hatt på tapetet siden før helgen og sette meg ned og ikke tenke på den administrative biten av businessen på kvelden, men hva gir du meg? Nå sitter jeg igjen og blogger så seint som 23:00 fordi jeg bare skulle ordne litt på nettbutikken før jeg tittet innom her. Sånn kan det gå når man har det moro på jobb og er sta som et esel. Og jeg er jo et enkeltpersons foretak om den enkelte (meg) ikke får unna det som skal gjøres så.. har jeg jo ingen andre å dele skylden med 😉 

Ha en super dag, vi blogges 🙂 

Miriam 

Mandags morgen


Da har jeg mer eller mindre startet uka oppi smågodt hylla til Kiwi i Strandgaten, og dermed bekreftet at jeg ikke eier næringsvett :-O 

Jeg var til mitt forsvar først på en joggetur, iført en ulltrøye, med en vindjakke utenpå og en vest utenpå det og enda en vest utenpå den igjen. En må jo holde seg fashionable (varm og trygg i trafikken). 
Jeg hadde forresten et lite innfall i går om at jeg måtte bestille meg en bedre løpebukse til vinteren, jeg ble rett og slett fristet av alle salgene. Da jeg satt og rotet rundt på samtlige nettsider slo det meg at forskjellen på vinter og vanlig tights er vindtette partier på buksa og litt fleece i beina.. 

Da kom jeg på at jeg hadde en tights i skapet som var litt for stor og en knall rosa ull tights (ett av de få plaggene jeg ikke har krympet), så jeg kombinerte tightsen og ullbuksa, det ble god knall. Jeg holdt varmen, det var lett å løpe i plaggene og jeg har ikke brukt ei krone på nye tights. 
Nei, nå skal jeg hive meg rundt og få unna en gledelig mengde arbeid, før jeg drar frem smågodt posen 😀 

Jeg håper du får en super start på mandagen (og at du ikke følger bloggen min for kostholdstips, det er ikke lurt):) 

Vi blogges plutselig!

Miriam 

 

  

Opp i pepperkake boksen


Det har vært en kanon helg og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk være med på julemarkedet på Stend, for en utrolig flott gjeng med besøkende og utstillere 😀 

Jeg sitter jo veldig ofte med en blyant eller en penn i hånda så jeg heiv med noen `behind the scenes` bilder fra standen min over her. 

Og tusen takk til alle som har stilt opp underveis; besteforeldre, tanter, onkler og venner 🙂 Det var nylagede pepperkaker da jeg kom hjem i dag (i går var det kakemenn og pizza) så nå skal jeg ta meg litt fri på kveldingen med pepperkaker, saft og serier på tven. 

Håper du også har hatt en veldig fin helg, gjerne med pepper kaker attåt, vi blogges 🙂 

Miriam 

På Stend

Reklame | Julemarked på Stend

Hei, her er jeg, eller det vil si; jeg var i klubbhuset til Bjargehallen på julemarkedet i dag. 

Jeg titter innom bloggen en sein lørdagskveld for å si tusen takk til alle som kom bort og slo av en prat og alle som handlet med seg et glad motiv hjem. Jeg fikk også en tagg på instagram hvor en av pingvinene som fant et nytt hjem, hadde kommet seg i en kjempe fin ramme! Det var utrolig kjekt å se, og jeg smilte nok fra øre til øre der jeg satt med mobilen, tusen takk til vedkommende som tok seg tid til å sende meg en så glad melding 😀 

Nå er klokka straks elleve, etter å ha vært oppe til to i går natt for å jobbe, er det en glad men litt søvnig illustratør som sitter og klamper på tastaturet. 
Her følger noen bilder fra standen min i dag, jeg har heldigvis en dag til i morgen på julemarkedet fra 11-16, det er rett og slett utrolig kjekt å være der ute og møte folk, så nå gleder jeg meg veldig til imorgen. 

Jeg håper du har en super helg og tusen takk for at du følger med på reisen fra navigatør til illustratør 🙂 

Vi blogges!

Miriam 

Grandis med grønnsaker

Nå begir jeg meg ut på farlig terreng i jungelen av kostholdstips, dietter og spinnvilt lekre retter fra Norges topp-bloggere.

Tipset mitt er så enkelt som det er genialt, når man plutselig befinner seg på hodet i fryseren på leit etter en frossen grandis på en helt ordinær dag (som jeg muligens gjorde i går). 

Hva om det også finner frosne grønnsaker i frysen? 

Jeg har ikke tenkt å påstå at dette er en perfekt middag ernæringsmessig sett, jeg sier bare om alternativet var en platt Grandiosa, så kan det neppe skade å legge til litt grønnsaker på toppen. 

(Det kan være greit å vite at pizzaen kan trenge ørlite granne lenge tid i ovnen om man lesser oppå større mengder med fyll). Så du ikke plutselig sitter der med et frossent pizzastykke i hånda og kjefter på meg i det stille 😉 
Og vips så føltes det i alle fall litt bedre, å ikke alltid klare å få en hjemmelaget middag på bordet 🙂 

Bon apetit, vi blogges!

Miriam

Benetton vs vaskemaskin

Det gikk kjempe fint, jeg trengte jo akkurat en sånn hode-varmer som får en til å se ut som en kalkun! Passer perfekt til thanksgiving. Jeg legger derfor ved oppskriften i tilfelle andre har lyst til å slå litt på stortromma:

Du trenger
1 stykk genser fra Benetton (tror det meste fra Benetton er ull, så bruk det du har i skapet)
1 AEG okokmbi pluss vaskemaskin (mulig det har samme nytteverdi med en annen vaskemaskin også)

Så til den gøyale biten-> ta et knipe klesvask i mørke farger, gjerne finklær og ull, så tar du deg en lang pause for å gjøre annet husarbeid. Deretter, når du er helt sikker på at du ikke har oversikt over klesvasken lenger, gå tilbake til vaskemaskinen og laste i flere klær. Og her kommer trikset: sett så maskinen på syntetisk vask 40 grader. La det surre rundt og rundt, og rundt. Så vips piper vaskemaskinen at nå er vasken klar. 

Da er det bare til å dra ut plagg etter plagg til du står der med den kalun inspirerte hode-varmeren i hånda. 

Vi blogges!

Miriam 

I never promised you a rose garden

Along with the sunshine, there has got to be a little rain sometimes 🙂 
Sånn kan det gå når Lynn Andersons – klassiker rose garden popper opp på Spotify og lytteren er en illustratør med en spinnvilt god fantasi (om jeg får si så selv?). 

Men det er virkelig ikke alltid en rose hage, og noen ganger er det også helt okay, og jeg tror det er viktig at vi minner hverandre på akkurat det innimellom. Vi lever i et samfunn hvor det til tider føles så hektisk at vi knapt nok har tid til å snøre skolissene, og da kan det hende man snubler og faller flatt på fleisen når man skal rekke alt på en dag.

Det har vært rolig fra min kant denne helgen, jeg har forsøkt å ta meg en liten timeout. Jeg har vært stuptrøtt, og har sovnet før jeg har lagt meg og våkna midt på natta med alt av lys på og lurt på hva i all verden kokka er, det er et godt tegn på at det har gått i 110 en stund og at jeg trengte å roe det ned litt noen dager. 

Jeg føler meg mer eller mindre uthvilt denne mandagen noe som er relativt uvanlig, jeg har en haug med oppgaver jeg har utsatt på tapetet i dag, som regnskap, innkjøp etc, men jeg tenkte at det kan være greit å få det unna fordi jeg vet at jeg ofte stresser unødig med ting jeg skulle ha gjort!

Jeg ønsker deg en super uke og jeg gleder meg til å vise deg et nytt veggmaleri og en ny karakter så snart jeg har fått kontroll på regnskapet for oktober 🙂

Vi blogges plutselig!
 

Bli rik på å blogge!

Click bait, fullstendig click bait, jeg har ikke blitt rik på bloggen i oktober heller, jeg har dog tjent den nette sum av 12 kroner og det sier jeg meg veldig fornøyd med 🙂 Jobben min er jo heller ikke å blogge, jeg jobber jo mest med å rette støvsugeren lydløst ned i mannens lommebok for å få nok middler til å kjøpe flere blyanter, ark og tidvis en sjokolade plate eller to (kanskje fem, men det var mest et uhell fordi jeg var sulten da jeg gikk på butikken, og jeg har heldigvis spist opp beviset).

Nei, jeg håper at du som titter innom her ser at det sitter en noe humoristisk illustratør bak tastaturet som syns det er gøy og dele, som setter pris på at du titter innom! Det blir tidvis trutt å jobbe for seg selv fra kjøkkenøya og da er det fint å ta en tur på bloggen 🙂 

Disclaimer: jeg er ikke et økonomisk geni (viser til de fem sjokoladeplatene nevnt over her), så det kan være hensiktsmessig og følge andre blogger også for input på økonomi siden, her finner du mest et fargerikt og humoristisk kaos og en fluffy kontor assistent. 

Vi blogges plutselig! 

Drukner i emballasje

74 kvadratmeter.. 250 bølgepapp konvolutter, over 40 bokser og tuber akrylmaling, en svær kunstprinter, 200 plastposer, tre A3+ permer med kunst, en dedikert scanner kun beregnet på tegninger, og nå 12 meter med bobleplast! 

Man kan si mye om å drive egen bedrift og mye ble sagt før jeg startet opp, men ingen, og da mener jeg INGEN sa til meg at jeg kom til å drukne i emballasje og teknisk utstyr 😮

Jeg trodde (ganske naivt må jeg innrømme) at det å etablere egen bedrift som illustratør skulle stå på en blyant og et par blokker med papir sånn reint utstyrsmessig, der tok jeg skrekkelig feil gitt 😛 

Vi blogges fra bobble-plasten!