Det er kaos på vaskerommet

Vi drar på ferie til uka og det er et relativt fint kaos på vaskerommet, det ligger klær og poser i hauger over alt og det er enda et par vaskemaskiner som skal til før vi er i boks. Det blir som oftest lite klesvask i ferien, så det er det greit å ha klær klare for et par uker 🙂
Det jo og litt av sjarmen, å ta det helt med ro i ferien, for å komme hjem med en diger koffert med klær som må sorteres og vaskes. Og når man er på hytta hvor strømmen kommer fra et solcellepanel, toalettet står i en bod utenfor og hvor man alltids kan dusje dersom man pumper vann opp til hytta først, så blir det som oftest ikke lagt så mye energi i akkurat klesvasken.

På fredag tikket det forøvrig inn to mailer som var veldig viktige for bedriften, den ene var et klarsignal for Vipps på nett, det gleder jeg meg veldig til å sette opp før vi drar 😀 Og den andre mailen var et tilbud jeg hadde etterspurt med tanke på boken, det gjenstår enda litt arbeid rundt plan B (dersom det igjen blir nei til det innsendte manuset) men nå er det i det minste en plan på gang.

Den planen skremmer forøvrig litt vettet av meg, men hele oppstarten har jo vært en eneste stor satsning, så det er jo ikke helt nytt at vi biter negler her hjemme 😉 Jeg kan ikke garantere at jeg klarer å stable det på beina, men når jeg vet litt mer om hvordan vi eventuelt kan få det til, så deler jeg gjerne den spinnville planen på bloggen også.

Ønsker deg en kjempe fin helg, så blogges vi til uka 😀

 

Miriam

 

 

 

 

Kontorassistent i himmelen til tross for dårlig nytt

Bildet taler for seg selv, kontorassistenten Chaplin er i himmelen til tross for gårsdagens dårlige nytt og avslag på innsendt manus.

Det har vært litt av en ryddesjau her hjemme de siste dagene (når jeg blir stresset så ryddes det for å klarne tankene) og dermed dukket det opp ett nytt lammeskinn i den ene lenestolen.

Først var Chaplin tydelig opprørt over at det lå et ukjent objekt i godstolen, han la seg demonstrativt på teppet ved siden av og nistirret på den hvite haugen. Det varte heldigvis ikke lenge, da jeg var ute et øyeblikk, lå det plutselig en katt og malte på det nye skinnet da jeg kom tilbake.

Jeg føler meg i likhet med Chaplin også mye bedre i dag, som en katt ville ha gjort, har jeg for det meste landet på beina. Det kom mange gode ord og tips etter avslaget, det hjalp veldig på! Vi gikk fra å føle det ganske håpløst her hjemme til å forsiktig tenke at dette skal vi få til igjen.

Tusen takk, det er ikke lite noen gode ord kan utrette ❤
Dersom vi får avslag hos det neste forlaget på lista, så holder jeg nå på å stålsette meg og en backup plan er under utarbeidelse, jeg skal komme tilbake til den så snart jeg har fått unna litt mer research.

Ha en like fin dag som Chaplin alle som en og tusen takk for at du er her!

Vi blogges:)

Miriam

Første avslag, søren klype..

Jeg lovte jo å holde dere oppdatert, og nå har jeg mottatt det første avslaget på det innsendte manuset mitt.

Det var tungt, jeg hadde jo i tankene at dette kunne skje, men der står jeg med en vanvittig mengde med arbeid og ting som skal klargjøres før sommerferien, en data fra 2015 som er så full av illustrasjoner at den har krasjet samme dag, også ser jeg i sidesynet at det tikker inn en mail på mobilen..

Så nå sitter jeg her da på kontoret mitt på 2,4 kvadrat og gråter en skvett, selv om jeg hadde lovet meg selv at jeg ikke skulle ta det så tungt.

Men jeg gir ikke på langt nær opp, jeg har allerede sendt manuset til et nytt forlag for vurdering, men denne gangen tør jeg ikke håpe det går bra en gang. Men jeg vil likevel fortsette å dele reisen, selv om det gjør vondt, vi har kommet alt for langt i denne fortellingen til  å gi oss nå!

Tusen takk for at dere henger med og heier på både bok og bedrift, det betyr mer enn dere aner <3

 

Miriam

 

 

Obs! Hyttetur..

Reklame | Direktelink til nettbutikken

God morgen da der vi halvveis i uka og det nærmer seg sommerferie og hyttetur for vår del 😀

Nettbutikken skal ikke stenges ned, MEN det kan være nyttig å vite at det vil være et noe begrenset antall motiver tilgjengelig i juli!

Dette av åpenbare og praktiske årsaker, alt av kunst trykker jeg jo opp selv. Det ville bli en stor utfordring å ta med trykkeriet i bilen, for ikke å snakke om å drive det hele fra et lite solcelle panel 😛

Det betyr at det kan være lurt å legge inn en bestilling før helgen om det er noe som er viktig å ha klart til juli (i forbindelse med gaver eller annet) så sender jeg det før vi drar:)

Jeg vil så langt som mulig ta med det som alt ligger her hjemme av trykk og originaler, men det vil være et noe begrenset antall og utvalg. Dersom du bestiller noe av det som er tilgjengelig i juli, så vil jeg ta bilen fatt og kontorassistenten Chaplin vil påta seg oppgaven med å jage bort sauene som han ofte gjør, så forsendelsen kommer sikkert frem!
Det kaller jeg litt av en assistent, at sauen fattet interesse for den lille fluffy hårballen på jakt, og jaget Chaplin under hytta like etterpå skal vi ikke rope alt for høyt om 😉

Nettbutikken finner du her miriamhaukebo.no

Ha en fin fin dag, vi blogges!

 

Miriam

Skulle egentlig tegne blomster….

Men vipps så var det en tiger der også, det er ikke alltid like lett å begrense seg når en sitter der med fargeblyantene for å si det sånn!

Planen var å tegne et par motiv til med blomster for så å lansere den nye motiv serien før vi drar på hytta for sommeren, det skal jeg heldigvis rekke greit, men hvor i all verden skal jeg gjøre av tigeren i den sammenheng?! Ikke vet jeg. Ser den ut som en Blomst som Varer? Kan jeg slippe unna med å hive den i kategorien siden det tross alt er blomster med på bildet?

Det gjenstår enda litt å tegne før den er ferdig, så forhåpentligvis har jeg kommet frem til en fornuftig løsning før siste strek er lagt ned.

Ha en fin dag, så blogges vi 🙂

Miriam

Hva tjente jeg på bloggen i mai?

En ny uke og nye blogginnlegg, men det er mulig jeg bør beholde dagjobben som illustratør.. Og fortsatt krysse fingre og tær for at manuset som er inne hos første forlag, får en positiv respons!

For i mai måned var inntekten på bloggen intet mindre enn 47 kroner og 77 øre 😮 Da er vi oppe i enn totalsum på 224 kroner (siden jeg begynte å blogge høsten 2018). Det er jo ingen hemmelighet at jeg ikke kan ta ut noe av dette før jeg har passert den magiske grensa på 500 kroner 😉

MEN akkurat det tar jeg ikke så tungt, det viktigste med bloggen er at det er en super plattform å dele litt av arbeidshverdagen, og jeg setter langt større pris på de tilbakemeldingene og den responsen jeg har fått fra dere underveis, enn en bloggforume.
Så det er helt klart lov å dra godt på smilebåndet av mine 47 kroner og 77 øre. Dersom det fortsetter med denne farten kan jeg jo alltids ta ut 500 kroner rett rundt desember 😀

Nei, det ser ut til at jeg må løpe tilbake til tegnebordet og se om jeg klarer å vri noen kroner ut av blyantene også 🙂 Ha en super uke, vi blogges!

Miriam

 

Å lage Youtube videoer

Helt ærlig, det er pyton å klippe videoer, det er alltid gøy når en først er i mål! Men å starte på prosessen med å klippe til videoene er ikke en favoritt oppgave 😛 Det å klippe til en film tar timesvis, det er ikke sjelden det ryker med 5-6 timer på en enkelt video på skarve 5 minutter, og man blir sittende og se de samme klippene om og om igjen for å finne det beste innholdet med relevante og fengende partier 😮
Men når klippingen er i boks og jeg endelig kan hive et kult 80s soundtrack på filmen med ugla her, da blir det saker 😀 Og når jeg kan trykke på publiser på kanalen min, da er jeg nok et eneste stort smil!
Det er lov å spørre seg selv hvorfor i all verden jeg sitter og jobber med dette når det ikke er så veldig gøy å klippe til filmen..

Svaret er relativt enkelt, selv om jeg ikke er så veldig glad i klippingen, så er jeg veldig glad i resultatet og den lærdomen jeg tar med på veien. Det har vært en super lærekurve å starte en egen kanal, med tanke på det å skape godt innhold og dele tips og triks rundt det å tegne 🙂

Så da ugler jeg meg sakte videre for dagen vel vitende om at det blir bra til slutt, vi blogges!

Miriam

Morgenstund har gull i munn

Nå har jeg snudd døgnet helt på hodet! Så nå våkner jeg tydeligvis klokka fem hver morgen?
Så da sitter man der da, på kontoret med en Ekologisk Paron Dryck fra IKEA og lurer på hva neste steg er.

Gårsdagen gikk først og fremst med til å arbeide fornuftig og målrettet med planlagte prosjekter, men midt oppi arbeidsdagen, slo tanken meg..

Hvor lenge siden er det jeg har tegnet en gøyal figur helt på måfå?! Jeg har jo i ukesvis jobbet med konkrete illustrasjoner til boka, så jobbet jeg med målrettet innhold til tegnekurs, for så å hoppe rett over på tegne realistiske blomster. Og når jeg ikke har arbeidet med det, har jeg jobbet med skatten, nettbutikken og koding. Uke etter uke og helg etter helg.

Det var rett og slett ikke mulig å huske huske sist jeg tok blyanten fatt helt på frihånd uten å tenke på hvor veien bar, så da gjorde jeg det, og vips så var det en slags gullfisk på skrivebordet mitt 😀Det frister mer en litt å bruke dagen til å tegne flere frihånds figurer men det spørs om jeg ikke heller burde jobbe litt mer fokusert 😉

I alle trille; vi blogges, og du må ha en super dag 😀

Miriam

Blomster som Varer

Reklame | Blomster som Varer

God morgen! Da sitter jeg ved kjøkkenbenken og rundstykkene er i ovnen mens jeg planlegger dagens arbeid, det er vel snart også på tide med dagens kaffekopp!

Arbeidet de to kommende ukene (mens jeg venter på en tilbakemelding om boka) dreier seg i stor grad om blomster, målet er å være klar med det nye konseptet #blomstersomvarer til juli.

Responsen har så langt vert veldig god. Det har vært til stor hjelp at mange har engasjert seg, da fikk jeg jo en god pekepinn om at vi er på rett spor før det gikk med 100 vis av timer med arbeid. Så igjen vil jeg gjerne si tusen takk, det gjør arbeidshverdagen ti ganger lettere, og jeg er utrolig heldig som har så mange fine folk som følger med på veien <3

Det blir den første serien med originaler jeg har tegnet som kommer ferdig innrammede. Jeg har satset friskt også denne gangen, og har like gjerne kjøpt domenet blomstersomvarer.no og opprettet en egen Instagram side til den nye serien. Domenet er foreløpig parkert, men da er jeg klar dersom det skulle ta helt av 🙂

Instagram kontoen derimot er oppe og går. Dersom du liker blomster og kunst er du hjertelig velkommen til å følge med på Blomster som Varer hvor jeg alt har postet en del av den kommende serien med motiver. Også kommer selvsagt originalene i nettbutikken her etterhvert.Arbeidsdagen startet relativt tidlig her i gården (derav den opplagte fleisen), jeg sovna greit klokka åtte i går kveld så da var jeg jo plutselig våken klokka fem, og har alt tilbrakt et par timer på hjemmekontoret.

Seinere i dag blir det svangerskaps kontroll og det gleder jeg eg veldig til, minsten er stort sett ganske aktiv av seg, men de er alltid fint å få sjekket at alt står vel til og ikke minst å få høre hjertelyden 🙂

Håper du får en fin dag, så blogges vi!

 

Miriam

 

Bare blåbær

Dette blir bare blåbær!

Jeg skvetter hver gang det tikker inn en mail i inboxen! Det er enda alt for tidlig å forvente et svar i forhold til boka, men det hjelper fint lite, for hver gang jeg hører det lille plinget, så hopper hjertet over ett slag, adrenalinet begynner å pumpe og jeg blir helt svett frem til jeg får sjekket hva årsaken var…

I innboksen dreier det seg stort sett om nyhetsbrev, regninger og mailer relatert til nettbutikken, så pulsen roer seg fort. Men hva skal det bli av meg i ukene frem til boka er behandlet? 😛

Ikke vet jeg, det er vel ikke annet å gjøre enn å starte uka med en tur nedom Malepaletten hvor jeg skal hente noen bøker til neste tegne kurs. Så får jeg heller kjøpe meg en ny tegneblokk i samme slengen og sette i gang med neste prosjekt (og håpe at jeg klarer å distrahere meg selv såpass at uka ikke bare blir vas).

Jeg vet jo at man ofte må innom flere forlag når man skal gi ut en bok og at det hender titt og ofte at man ikke får gitt ut boka i det hele tatt, men jeg MÅ bare tro det går bra, ellers blir det jo klin umulig å konsentrere seg om andre ting.

Håper du har en rolig og super start på uka, så titter jeg innom her jevnt og trutt mens jeg venter på svar 🙂

Miriam