Frekke turister på Fløien

Nå er jeg lei meg, og lei av frekke turister! I dag hadde jeg mest lyst til å ta til tårene i frustrasjon.

Vi tok Fløibanen opp på Fløyen fordi det var riktig fint skiføre på fjellet, og minsten skulle få prøve de nye skiene sine for første gang. Vi fant en fin flate og det var en spent liten smårolling som fikk på seg skiene og en mamma som gledet seg så veldig til å se hvordan dette skulle gå. I det skiene var på, ser jeg at det det er to turister like ved, en med et speilrefleks kamera og en med et mobil, den ene knipser ivrig i vei bilder og den andre ser ut til å filme oss.

Vi er riktignok på offentlig plass, men jeg og minsten har funnet oss en fin flate for oss selv så vi kan prøve skiene, og der står det plutselig to turister rett ved, og tar bilde av det de sikkert ser som et fin familie stund, og et “typisk norskt øyeblikk” med tanke på skiene.

Dette er familien min, det er mitt barn og jeg sier umiddelbart i fra på engelsk: Stop, do not take our picture.

Turisten med speilrefleks kameraet peker kameraet mot bakken igjen mens damen med mobilen senker mobilen (tilsynelatende motvillig). Vi forsøker da å stå litt på ski bortover flaten, mini er kjempe flink og jeg er så glad og sier; godt jobba! Så ser jeg meg tilfeldig til venstre igjen, der følger turisten med mobilkameraet oss fra siden mens hun igjen filmer eller tar bilder med mobilen. Jeg blir rett ut forbanna: og roper STOP with that, its rude! I do not want you to take our picture!

Damen stopper og senker igjen mobilen, hun ser fornærmet ut over mine ord; ingen unnskyldning, ingen forståelse, eller respekt for ønske mitt om å skjerme det fantastiske lille mennesket jeg er så heldig å få være mamma til.

Det var da jeg nesten fikk lyst til å gråte, vi har dessverre vært borte i dette før, da var det mine søsken og jeg på fløyen, og de små lekte i et klatrestativ like ved. Vi satt og pratet og plutselig ser vi opp, det er en turist som har forlatt gruppen sin og står nå en meter fra barna våre og knipser i vei! Jeg skal ærlig innrømme at haken min ramlet i gulvet, for meg var det helt hinsides at man kan være så respektløs ovenfor barn, de har overhode ikke bedt noen om å ta et bilde. Min søster var heldigvis raskt ute med å formulere på engelsk at dette ikke er greit.

Jeg skulle inderlig ønske at vår første skitur ikke involverte to frekke turister og en mamma som ble både lei seg og distrahert. Man kan sikkert si at jeg kunne ignorert de to turistene, men for meg er dette en alvorlig sak, jeg kan ikke fatte at man kan trenge seg på og ta bilder av andres barn. Barn er uendelig verdifulle, ærlige og herlige små mennesker, man har ingen rett til å ta allverdens gøyale bilder, bare fordi man har dumpet en sum med penger hos ett reiseselskap og er på ferie og ønsker å dokumentere det lokale hverdagslivet.

For guds skyld om man virkelig ønsker å ta nærbilder av ukjente mennesker så spør først, og er svaret nei så er det nei.

Vi koste oss med resten av formiddagen vår på fjellet og Fløien i seg selv er et fantastisk sted, hvor de aller fleste turistene man møter er både hyggelige og respektfulle og det virker som om de fleste tar bilder av sin egen familie og ikke alle andres.

Det var dagens tanker fra meg, og en bønn om at vi tenker oss om før vi tar frem mobiler, speilrefleksen eller kompaktkameraet.

Miriam

 

 

Det er bare til å holde Ketchupen klar!

Tid for helg og tis for kos? I så måte kom jeg på ideen om å slå på stortromma, og dele en surf and turf rett! Bare hold på ketchupen for dette krever omtrent ingen kokkekunnskaper.

Surf and turf hvor man kombinerer sjømat og rødt kjøtt er jo populært internasjonalt.

Som oftest tror jeg det er snakk om biff (og kanskje hummer??), men da jeg så at pølsene jeg hadde i stekepanna inneholdt både gris og storfe tenkte jeg med meg selv at nå har jeg virkelig slått på stortromma…
Se så, surf and turf så lett som bare det, et par fiskekaker fra Kiwi og noen pølser fra Gilde så var det hele i boks! OBS! om du ønsker å lage surf and turf selv i helgen pass for all del på at pølsene ikke er vegetar eller kylling da blir det jo helt feil 😉

 

Ønsker deg en super helg, så blogges vi!

 

Miriam

 

Spisskompetanse

Bokstavelig talt, her skal det spisses! Min trofaste blyantspisser fra Generals har med tiden, og godt over 500 spissede blyanter blitt sløv, så jeg måtte rett og slett investere i nytt verktøy. Å skrive ett blogginnlegg om det hele virker kanskje litt entusiastisk, MEN bær med meg for det gir et lite innblikk i hverdagen til mitt sære virke 😀

Blyantene du ser her er nemlig litt kresne, de er fra Caran Dáche, serien kalles Luminance, de er vanvittig gode, lysekte og inneholder masse pigment. De har også en diameter som avviker noe fra mange andre fargeblyanter der ute… Dette trenger jo ikke å være et problem, men når man har forsøkt å stappe en alt for brei blyant i blyantspisseren for femte gang og leiter fortvilet etter den ene lille blyantspisseren som nesten virker, da blir en litt sprø.

Og når man skal ut og kjøpe en ny blyantspisser og må vurdere diameteren på millimeteren er det ikke lett. Det holder nemlig ikke med en jumbo spisser, det må være 1/4 større en en ordinær spisser og 3/4 mindre enn en jumbo spisser sånn ca.  DA er det fint å få hjelp, Maia på Malepaletten har heldigvis en super hukommelse og når hun ser at jeg står og stirrer tomt på utvalget av spissere, spør hun enkelt om jeg skal bruke de til å spisse Luminance blyantene? Ved et bekreftede svar på det får jeg et tips om at Derwent sin spisser kan være det riktige valget…
Og det kaller jeg spisskompetanse, ned til millimeteren. For dette funket fint som bare det, og det høres kanskje litt rart ut å bli så glad for en sylskarp blyant, men det er noe i det at små detaljer bygger opp helheten i en tegning; jeg ser på virket mitt som et lite stykke håndverk og det gjør meg så utrolig glad når jeg kan bruke gode redskaper i arbeidet mitt 🙂
Så der har du det! Et helt blogginnlegg om en blyantspisser 😮  Men hvem vet kanskje blyantspisseren min kan gå de store bloggerene i næringen med sine perfekte diametere 😉

Ha en super dag og helg, vi blogges!

 

Miriam

Too cool, I made it!

Ha! Til tross for svimmelheten i går føler jeg meg skikkelig kul i dag, det er ingen spøk å lage motiver, digitalisere og trykke 100 prøver (nesten) før man er i boks. Det koster mellom 20-40 kroner for hvert bidige ark jeg klarer å ødelegge (og det inkluderer ikke pigmenter og arbeidstid over hodet 😮 ).

MEN i går klarte jeg det helt vanvittige, jeg fikk ett perfekt trykk på første forsøk; der ut av kunst printeren min, så bare trillet det ut en perfekt liten luftballong med en liten bamse i kurven, jeg ble så glad at jeg løp nærmest i ring rundt meg selv inne på vaskerommet 😀 (vaskemaskinen er for lengst forvist fra “trykkeriet” mer om det i dette blogginnlegget).

De hvite bomullshanskene er forresten alltid på når jeg arbeider med trykk, rett og slett for å unngå å få fingeravtrykk på arket, det kan slå uheldig ut i forhold til arkets overflatebehandling og pigmentene, før det skal printes og like etter at digitaltrykket er klart. Det ser kanskje litt løye ut, men det er verdt det, for jeg vil kun levere det beste jeg kan. Nei nå gir jeg meg en klapp på skulderen og fortsetter arbeidet for dagen 🙂

Jeg ønsker deg en super dag, og tusen takk for at du er innom og holder øye med mitt lille foretak, det setter jeg stor pris på <3

 

Miriam

Svimmel, flyr i ring

Da har plutselig svimmelheten meldt sin ankomst, jeg har stort sett ikke vært særlig svimmel så langt i graviditeten, kvalme, trøtthet, hodepine og hjertebank har jeg dog kjent til de grader innimellom.

Men i dag er jeg altså svimmel, jeg fikk for meg at årsaken var at jeg kun hadde spist en banan og drukket ett glass havremelk før jeg gikk ut døren, men nå har jeg vært hjemme igjen en liten time og spist intet mindre enn FEM skiver for å se om det skulle hjelpe og drukket to glass vann. Svimmelheten har blitt bedre, men enda føles det som om hodet er fylt med bomull. Jeg får vel bare smøre meg med tålmodighet. Det ser ikke ut som om dagen og arbeidsmengden blir helt som jeg hadde planlagt, men det får vel heller gå på et vis.

Vi blogges fra bomullsdottene!

 

Miriam

 

 

Lysoppsett, tegning, tips og triks

I skrivende stund venter jeg på at eple blyanten skal lade, først ut på listen er nemlig å jobbe med denne søte flodhesten.

Flodhesten er originalt malt med akvarell og det er lagt på litt blyant, etter det har jeg digitalisert krabaten ved hjelp av et fotstativ, speilrefleks og et parplay lysoppsett. Jeg var på leit etter et bilde av akkurat dette i arkivet, men fant bare dette bilde av paraplyene da jeg filmet YouTube videoer med tips og triks. Kanalen min finner du forøvrig her om du liker å tegne 🙂

Nå for tiden bruker jeg en designert scanner beregnet på kunst og foto når tegninger skal digitaliseres, og et ringlys når jeg skal filme, ta bilder til butikken, blogg, eller instagram.

Det hender også veldig ofte at jeg kun bruker dagslys når jeg tar bilder til instagram og blogg, det kommer litt an på været i Bergen, vi har heldigvis ofte godt lys i leiligheten 😀

Plutselig ble dette et ganske langt blogginnlegg 😮 Likevel det kunne fort blitt enda verre, for dette er en del av jobben min bak scenene som definitivt har sin sjarm og sitt formål, men det kan også ta fryktelig mye tid  å gå fra papir til digitalt format.

Jeg håper du syns det var litt gøy å se hva som foregår i kulissene her, vi blogges!

 

Miriam

Da flyr vi inn i en ny uke

Vel flyr og fly, denne krabaten over her flyr riktignok, illustratøren bak tastene er mer eller mindre helt i svime og overhode ikke flygedyktig for øyeblikket, men det jobbes da 😉

Det hender jo at jeg sovner klokka åtte på kvelden, det går oftest riktig fint, men når jeg har sovnet så tidlig flere dager på rad, våkner jeg plutselig helt døgnvill midt på natta og får ikke sove igjen før klokka nærmer seg fem. Da er det ikke mange timene til vi skal stå opp og jeg vil ikke påstå at jeg er lys våken de dagene det skjer! Det blir ofte en liten kamp med konsentrasjonen for å komme seg gjennom arbeidsdagen på et fornuftig vis.

Litt kjedelig med tanke på at det er viktig å strukturere dagene godt som selvstendig næringsdrivende. Det er dog en trøst at jeg har jobbet litt i helgen, men mest av alt hjelper det jo veldig at årsaken til at jeg er helt ute og sykler søvnmessig er minsten i magen, så får det heller være en litt trøtt og merkelig en mandags morgen 🙂 

Jeg håper de fleste har en opplagt og fin start på uka, men det kan nok tenkes at jeg ikke er alene om å være litt svimete denne mandagen?! 

Med ønske om en fin uke, så blogges vi!

 

Miriam 

Nå er jeg lei (og litt Batman)!

Å herre min legokloss! Nå er jeg lei, det skal sies at regnskap er så langt fra favoritt aktiviteten min som det er mulig å komme, dessverre er det er jo helt klart en viktig del av det å drive en bedrift. MEN det må være love å si at det er pyton+ å gå gjennom hele årsregnskapet for 2018 i forberedelse av årets selvangivelse.

Jeg gir meg ti tomler opp for å ha satt i gang i god tid før fristen den 31 mai dog, det syns jeg var så Batman at jeg måtte kle meg for anledningen 😀 Det er jo og lov å håpe at jeg i fremtiden kan skaffe meg en regnskapsfører, men foreløpig ler årsoppgjøret mitt fra 2018 godt av den tanken, så får vi heller se hva 2019 bringer…

Det er heldigvis snart helg og tid for kos så jeg skal om noen timer legge tallene fra meg! Det blir tur, film, besøk og alt som egentlig hadde vært kjekt å få med seg i ukedagene, men som det av og til kan være vanskelig å finne tid til, mellom tull med tall 😉 Da er helgen gull, og jeg er klar som en strikk! Bring it (altså popcorn sjokolade og fjernkontrollen her er det tid for å slappe av).

Illustrasjonen jeg har tegnet over her, er fra 2018 og jeg har som alltid brukt favoritt programmet mitt ProCreate på iPaden (dette er ikke sponset, I wish, men en god app er det). Jeg må også legge til i disse ulvetider at jeg har brukt fem bøtter med SnapChat filtere på bildet mitt i toppen her, jeg ser overhoder ikke så glitrende ut IRL 😛

God helg, vi blogges!

 

Miriam

Ett øye for kunst

I dag skal dette kunstverket levers til ny eier! Jeg er kjempe spent, det ligger 22 timer arbeid bak denne bestillingen 😮 Det er en kombinasjon av digitalt arbeid, lysekte blyanter og akrylmaling, og det er virkelig laget for å holde en meget høy kvalitet i mange herrens år 🙂

Når det tikker inn en bestilling blir jeg kjempe glad og gjør jeg det jeg kan for å sikker at alt av materialer som utgjør verket holder en høy standard; et kunstverk er ofte en investering i seg selv, det er noe man skal ha på veggen over tid, det er dermed utrolig viktig at det som sa henges på veggen holder seg like fint år etter år. Det er ikke uten grunn at favoritt blyantene mine koster 3000kr for ett sett med 72 blyanter for å si det sånn 😉

Akkurat denne bestillingen er laget basert på elementer som går igjen hos gruppen Pink Floyd, som med prismen, fargespekteret og øyet, samtidig er det en tegning gjort på frihånd så resultatet er helt unikt, og perfekt når man liker musikken og det visuelle utrykket til Pink Floyd.

Videre vil jeg veldig gjerne si tusen takk! Det har vært en enormt god respons på både Facebook og Instagram i det siste, tusen takk, for alle delinger, likerklikk og fine kommentarer, jeg blir så glad når jeg sitter her og ser at dere liker arbeidet mitt <3 Ikke bare det, men dere er med å løfte bedriften og gjør den mer synlig, det betyr så vanvittig mye at dere aner ikke 😀

Ha en super dag, så blogges vi 🙂 For nye lesere som har lyst til å følge med på veien er instagram kontoen min her, og  Fb her.

Miriam

Trøtte glugger

Dette kan muligens være utrykket mitt i natt, det hender jeg sitter og jobber med bedriften på kvelden.. Det var en del ting på siden min jeg ønsket å legge inn customisation muligheter for, og det gikk stort sett greit, helt til det gikk litt i ball for tredjeparts appen jeg brukte. Da var klokka alt nærmere midnatt og jeg hadde plutselig ett trykk som var helt offline.

Da tok jeg kontakt med utvikleren av appen som holder til i USA og var lys våken midt på den norske natta, lang historie kort, så ble jeg sittende opp en god stund lenger og har nå fått knappe fem timer på øyet. Jeg innser at fem timer på sett og vis kan oppleves som luksus når man er småbarnsforeldre, men nå som et av symptomene mine på graviditeten er å være STUPTRØTT, så føles det litt lite 😉

I alle trille jeg fikk ordnet det jeg skulle i natt og nettsiden min er nå enda mer brukervennlig, så jeg er litt trøtt i gluggene men glad denne morgenen.

Ønsker deg en kjempe fin dag, og tusen takk for at du titter innom 🙂

 

Miriam